Lód z arbuza i limonki - przepis
Pyszne i zdrowe lody z arbuza dodadzą ochłody w największe upały!
Składniki:
- 2 szklanki arbuza oczyszczonego z pestek i pokrojonego
- 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki
- 1 łyżeczka otartej skórki z jednej limonki
Sposób przygotowania:
Do miksera włóż miąższ arbuza, wlej sok z limonki i dodaj otartą skórkę, dokładnie zmiksuj. Jeśli zależy ci na idealnie gładkiej konsystencji, przecedź masę przez gęste sitko do miski, resztki wyrzuć (ale lepiej nie przecedzać).
Za pomocą lejka lub pompki napełnij woreczki. Zamknij i zamrażaj 3–4 godziny.
Przepis pochodzi z książki Christine Chitnis "Zdrowe Lody", wyd. Znak.
Polecamy:
- Ranking produktów dla dzieci i mam - sprawdź